Сводник, осъден в Германия, долежава присъда в България в общежитие
Сводник, осъден в Германия, долежава присъда в България в общежитие / netinfo
Сводник, осъден в Германия, долежава присъда в България в общежитие
51777
Сводник, осъден в Германия, долежава присъда в България в общежитие
  • Сводник, осъден в Германия, долежава присъда в България в общежитие

В затворническо общежитие от открит тип ще долежи присъдата за сводничество в Германия български гражданин, родом от разградското село Беловец. Това постанови Окръжен съд-Разград днес. Евгени Зафиров стопанисвал незаконен публичен дом в град Бремен, осъден е освен за сводничество и за две изнасилвания.

3 години и 9 месеца е санкцията, постановена от съда в Бремен. Немските магистрати обявили 45-годишния Евгени Зафиров за издирване още през 2010 г., българските власти изпълнили европейската заповед за арест и след процес в Германия, мъжът от Беловец влязъл в тамошен затвор. През април тази година е върнат в родината, за да изтърпи остатъка от наказанието си в България. Заради адресната му регистрация в Лудогорието Окръжният съд в Разград прие за изпълнение присъдата и постанови тя да бъде излежана в пълния си срок при общ режим в затворническото общежитие от открит тип в Белене. Това означава, че сводникът ще има право да работи извън мястото за лишаване от свобода без охрана, да бъде преглеждан в лечебно заведение в населеното място, където е затворът, да посещава културни и спортни мероприятия там, да ходи на училище или на курсове.

Основното обвинение, повдигнато срещу Зафиров в Германия, е за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Подсъдими по делото са били още трима, едната е жена на име Алена. Труженичките в публичния дом на Зафиров не са били от България, става ясно от немската присъда.