Свлачището в кв. Дивдядово трябва да се проучи
Свлачището в кв. Дивдядово трябва да се проучи / netinfo
„Геозащита” - Варна трябва да направи съответните проучвания за свлачището в кв. „Дивдядово”. Имаме намерение в началото на следващата година да вземем мерки за предпазване, това заяви в Шумен министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Той припомни, че там вече е извършено укрепване на една част от свлачището, но - по думите му - ще трябва да се вложат още сериозни средства. „Това като процес може би ще започне през първата половина на следващата година”, заяви Гагаузов.

Относно строежа на МВЕЦ „Моста на яз. „Тича”, министър Гагаузов заяви, че язовира не е към МРРБ и не е запознат с подробностите за това кой, как и защо е дал такова разрешение. „Струва ми се, че наистина има проблем, който трябва да бъде обсъден и който не трябва да се решава силово, чрез удовлетворяване само изискванията на инвеститора”, каза Гагаузов.

Според него, трябва да се направи сметка, каква вода ще се източи от язовира, какво количество енергия ще се произведе и дали това ще е нормално и ефективно. „Според мен на първо време ще трябва да се преустанови всичко, да се види каква е ситуацията и какво би трябвало допълнително да се направи”-допълни министър Гагаузов.