Децата научават и много за историята
Децата научават и много за историята / dariknews.bg
Интерактивната игра „Идеите на Левски – духовен мост между минало, настояще и бъдеще“ с ученици от Vв, VІв и VІІв клас ще е едно от интересните събития, с които СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен ще почете паметта на Апостола. Тя ще се проведе на 18 февруари от 12:35 ч. в малкия физкултурен салон на училището.

Изпъстреният с разнообразни прояви период започва на 17 февруари с експониране на изложбата от ученически творби „Пътят към свободата“ в художествената галерия „Сава Доброплодни“ /на I етаж в училището/ и подготовката на литературния кът „Знам за Апостола“ във фоайето на ІІ етаж на училището.

Училищната радиоуредба ще озвучава междучасията с музика, тематично свързана с личността на Левски, а на мониторите във фоайетата учениците, учителите и гостите на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен ще гледат видеоматериал, посветен на живота и делото на Апостола. На Дякона е посветена и презентацията за часа на класа под надслов „По стъпките на Апостола – от Карлово до Къкрина“.

На 19 февруари от 7.30 до 18.30 ч. част от най-достойните доброплодци ще станат почетен караул на училищното знаме, а други ще поднесат цветя пред паметника на Левски в рамките на общоградския ритуал. Денят продължава с награждаването в 12:30 ч. на участниците в конкурса за рисунка, есе или стихотворение, посветени на Апостола на свободата.

В същия час започва и състезанието „Лъвски скок“ между учениците от 5 клас, което ще се състои в големия физкултурен салон. Радиопредаване за Левски ще прозвучи по училищната радиоуредба в 8:55 и 18:25 ч. То ще бъде и своеобразен финал на тези изпълнени с емоции, почит и преклонение дни, в които децата ще се учат на родолюбие и съхранение на народната памет.