Стоянка Мутафова представя „Госпожа стихийно бедствие” в два последователни дни
Стоянка Мутафова представя „Госпожа стихийно бедствие” в два последователни дни / netinfo

Стоянка Мутафова ще представи комедията „Госпожа стихийно бедствие" в два последователни дни - на 15 и 16 февруари, на сцената на Младежкия дом в Шумен по повод своя 94-ти рожден ден, който актрисата ще отбележи на 2 февруари.

Тя ще отпътува преди рождения си ден за Германия, където ще представи емблематичната си комедия на няколко сцени. След завръщането си в България Стоянка Мутафова ще посети Шумен сред първите български градове, за да отпразнува личния си празник. В последното си гостуване през месец декември на шуменска сцена, великата ни актриса сподели след безспирните аплодисменти, че за нея винаги е удоволствие да играе в Шумен, тъй като това е града на Тодор Колев, неин скъп приятел и колега, от когото пази най-свидни спомени.

„Госпожа стихийно бедствие" е коронна роля за Стоянка Мутафова. Нейната героиня е напориста, атрактивна дама, твърдо решена да бъде в центъра на събитията, дори и на преклонна възраст. Поредица от комични ситуации, в които се включват нейната дъщеря и фамозен комшия, поднасят на публиката бурни емоции от смях през сълзи и възторг. Легендата на българския театър често самата е наричана г-жа Стихийно бедствие, заради темперамента си. Дори нейната биография, написана от дъщеря й Муки, е озаглавена точно така.

Съвсем наскоро Стоянка Мутафова бе обявена от "ГИНЕС" за най-възрастната театрална играеща актриса в света!

Спектаклите се осъществяват под патронажа на кмета на община Шумен, г-н Любомир Христов.

Билетите са на цена от 10 и 12 лв.