Стартира рехабилитацията на два ключови пътни участъка в Шуменско
Стартира рехабилитацията на два ключови пътни участъка в Шуменско / netinfo

Два ключови пътни участъка в Шуменско ще бъдат рехабилитирани, като ремонтът им ще стартира през месец май. Става дума за 6 километра от пътя от Велики Преслав до границата с област Търговище и 24-километрова отсечка от пътя Смядово - Велики Преслав. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която пристигна в Шумен, за да провери напредъка при изграждането на участъка от АМ „Хемус" при пътен възел „Белокопитово". Общата стойност на обектите е 14 млн. лева.

Стартира рехабилитацията на два ключови пътни участъка в Шуменско
netinfo

"Строителството на автомагистрала "Хемус" е наш приоритет, няма да го замразяваме", каза още министър Терзиева и допълни: "Обектът върви по график. Ще търсим средства във възможностите на бюджета тази година да се разплатим с извършеното до момента". По думите й общата стойност на този участък от АМ "Хемус" е 65 млн. лева с ДДС.

Стартира рехабилитацията на два ключови пътни участъка в Шуменско
netinfo

Терзиева обясни, че миналата година на строителната фирма са разплатени малко над 12 млн. лева. "Работено е и през зимния период. Обектът доста е напреднал, в една част вече има и положен асфалт", уточни тя. До момента са изпълнени около 11 % от общото строителство на обекта. Предстоят и археологически разкопки на част от пътя.