Стартира новия сезон на театралните студия към ДКТ Васил Друмев
Стартира новия сезон на театралните студия към ДКТ Васил Друмев / снимка: Дарик-Шумен,архив

Театралната студия към шуменския Драматично-куклен театър „Васил Друмев"  и Сдружение „Нова  българска драма" набира нови членове  -ученици и студенти за настоящия театрален сезон. На 15 октомври от 10:00 часа в камерна зала ще се проведе и първата сбирка за сезона, съобщават от пресцентъра на театъра.

Театралната студия бе възстановена през есента на 2003 година. Вече осми сезон млади хора, проявяващи по-задълбочен интерес към театралното изкуство под вещото ръководство на своите преподаватели изучават етапите в усвояването на театралния занаят.

"Актьорско майсторство за драма" , "Художествено слово", "Актьорско майсторство за куклен театър","Техника на говора", "Музикална култура", "Сценично движение и танц" ,"Теория на драмата и история на театъра" са предметите, включени в програмата на Студията.

Художествен ръководител на младите театрали е доайена на шуменския театър, актьора Стефан Сотиров, а преподаватели в Студията са: Цветана Стоянова,  Дияна Христова, Диляна Асенова и др. За изтеклия период студийците активно участват и осъществяват няколко продукции и спектакли.  Участват нееднократно и печелят отличия в престижни фестивали и конкурси.

За подробна информация желаещите да участват в студията може да позвънят на телефон - 054/800 275.