Спипаха 3-ма пияни шофьори, единият карал с близо 4 промила алкохол в кръвта
Спипаха 3-ма пияни шофьори, единият карал с близо 4 промила алкохол в кръвта / netinfo
Шуменските полицаи задържаха трима пияни водачи за по-малко от един час. Това съобщиха за Дарик от полицията в града.

34-годишен шуменец е заловен да шофира след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта близо 4 промила. Мъжът, с инициали П.П. е управлявал лек автомобил „Нисан”. Колата е спряна за проверка около 01:20 часа снощи на бул. „Велики Преслав” в Шумен. При проверката с техническо средство е установено, че той е пиян. Дрегерът отчел концентрация на алкохол в кръвта му 3,67 промила. Образувано е незабавно производство - съобщиха още от полицията.

Около 1:00 часа, също, на бул. “Симеон Велики” в Шумен е спрян лек автомобил “Фиат, управляван от 28-годишния М.А. от град Смядово. При извършената проверка водачът не е представил свидетелство за управление на моторно-превозно средство, направената справка показала, че той е неправоспособен. С техническо средство е установено, че той е шофирал след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,44 промила.

Друг пиян шофьор е заловен около 01:45 часа снощи на ул. “Кирил и Методий” във Велики Преслав. 34-годишният О.Х. от село Сушина, управлявал лек автомобил „Опел”. Проверката показала, че мъжът е неправоспособен и, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 2, 46 промила.