/ Георги Димитров
Нерегламентирана дейност с риба и рибни продукти на територията на Шумен пресякоха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра ѝ. 

В хода на специализирана операция, която се провежда в областта, полицейските служители извършват проверка в нерегламентиран склад. Установяват, че в него се съхраняват около един тон риба и рибни продукти.

Хванаха голяма кланица, пласирала агнешко с неясен произход

За част от намерените количества ползвателят представил документи, но за други - не. Уведомени са и други държавни институции, с които са предприети действия по установяване на дейността на склада и произхода на намерената стока.

Изяснено е, че 48-годишният шуменец има регистрирано дружество за търговска дейност с риба и рибни продукти, но помещението не е регистрирано по надлежния ред. 

На ползвателя на незаконния склад са съставени два акта за установени административни нарушения. Намерените продукти ще бъдат унищожени, работата по случая продължава.

При специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Шуменско бяха иззети римска керамика, монети и над 300 незаконно притежавани боеприпаси.
Станимир Савов, БТА