Силно усложнена е обстановката в Търговищка област, автобус с пътници е затънал в преспите в Поповско
Силно усложнена е обстановката в Търговищка област, автобус с пътници е затънал в преспите в Поповско / Пресцентър на общинска администрация - Търговище

Зимната обстановка в Търговищка област остава усложнена. Затворени за движение поради навявания са пътищата по направленията към Попово и Разград. За пътуващите е осигурен обходен маршрут през селата Бряг-Съединение в посока Разград и през Бряг-Съединение-Голямо Соколово в посока Попово.

Главният път София-Варна в област Търговище е проходим, като се допускат и камиони с тегло над 12 тона, оборудвани с вериги.

За всички останали пътища от първи и втори клас ограничението е за товарни автомобили до 10 тона, като тези над 3,5 тона задължително трябва да се движат с вериги.
Затворен за движение остава и пътят Попово-Разград.

Затворена за всички моторни превозни средства е третокласната пътна мрежа в Търговище.
Според информация на дежурния в Областно пътно управление, снежната покривка в региона е от 50 до 120 сантиметра в регионите на Омуртаг и Антоново.

Котленският проход е затворен за движение за всички моторни превозни средства. В община Омуртаг остава в сила обявеното бедствено положение.

В 4 часа тази сутрин автобус с 12 пътници е затънал в преспите край поповското село Априлово. Той е бил изтеглен с високопроходим влекач.

От общинските щабове в Търговищка област апелират към гражданите е да не предприемат пътувания, освен ако не е крайно наложително. За учениците в цялата Търговищка област днес е неучебен ден.