Силният вятър остави 9 села без ток в община Търговище
Силният вятър остави 9 села без ток в община Търговище / Dariknews.bg, архив

Сигнали за прекъснато електроснабдяване на населени места в общината са постъпили при дежурните в общинската администрация. Без ток към момента са девет села, повечето от които са по линията Буховци, Алваново и Макариополско, уточняват от местната администрация.
На кметовете по места е разпоредено да осигурят алтернативни източници за осветление -прожектори, за да не прекъсва изборният процес в по-късните часове. Всяка секционна избирателна комисия има осигурено и фенерче. Забранено е ползването на свещи, с оглед противопожарната безопасност.
От електроразпределителното дружество информират, че са мобилизирали всички аварийни екипи и се надяват да успеят да възстановят захранването до няколко часа, въпреки силните пориви на вятъра.
От служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище информират за паднали поради силния вятър големи клони и цели дървета, които затрудняват движението на моторни превозни средства по пътищата в Търговищка област. Такива вече са отстранени от главния път София-Варна в близост до село Алваново и в близост до спирка „Водоема" в посока Омуртаг. Паднали дървета има и по междуселски пътища в община Попово. Екипите работят за своевременното им отстраняване, допълват от службата.