Шуменските полицаи засякоха шофьор с 3, 43 промила алкохол в кръвта
Шуменските полицаи засякоха шофьор с 3, 43 промила алкохол в кръвта / netinfo
2-ма пияни шофьори засякоха шуменските полицаи през изминалото денонощие. Единият от водачите е хванат с внушителните с 3, 43 промила алкохол в кръвта, а другият с 2, 56 промила. И двамата са участвали в пътни инциденти, но няма пострадали – уточняват от ОДП.

Първият от инцидентите е възникнал на кръстовището между ул. „Съединение” и бул.”Ришки проход” в Шумен, малко преди 20 часа снощи. Лек автомобил „БМВ”, с шуменска регистрация, управляван от 34 – годишен мъж, при завой наляво, удря движещо се направо по ул. „Съединение” „Ауди”. Блъснатият автомобил е бил шофиран от 27-годишен мъж, видимо пиян. Дрегерът отчел 2, 56 промила алкохол в кръвта.

Малко по-късно, около полунощ, на ул. „Кирил и Методий” в гр. Велики Преслав е задържан вторият пиян водач. При рутинна проверка полицаите спрели лек автомобил „Мазда”, с шуменска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от същия град. Автомобилът обаче преминал от лявата страна на разделителния остров и навлязаъл в лентата за насрещно движение. С техническо средство е установено, че шофорът е бил с 3, 43 промила алкохол в кръвта.