/ ДП Шуменско плато
Третокласници поставиха табели с призиви за опазване на природата в „Шуменско плато“
"Не замърсявай гората, ще те изяде ламята", "Майката природа те обича, обичай я и ти!", "Слушай песента на птиците и пази ги от боклуците“, призовават табели, които децата от шуменското средно училище "Панайот Волов", заедно с родители и служители от „Шуменско плато“ поставиха в природния парк.

Табелите са изработени от учениците, придружени са с рисунка и призовават за опазване на природата"Горското училище" и "Пътеката на приказките" в парка.

Акцията е част от дейностите, които третокласниците изпълняват по проекта "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот".

Художници от страната ще творят на Шуменското плато

Учениците са участници и в множество кампании, занимания и уроци за гората, организирани от експертите на природния парк, а по повод на 40-ия му рожден ден са изработили и поставили къщички за птици по алеята на лесопарка "Кьошковете".

От Дирекцията на Природния парк "Шуменско плато" призовават посетителите на "Горското училище" и "Пътеката на приказките" да пазят новите табели, парковата инфраструктура и да спазват правилата за поведение в природата.
 
БТА