/ netinfo
Комедийният шоу-спектакъл „Приятели мои“ гостува на сцената на Младежки дом - Шумен в петък, 30 март. Продажбата на билети стартира днес на касата на Младежки дом от 15:30 до 18:30 ч.

Предстои на 30 март, в навечерието на Деня на шегата и лъжите 1 април, шуменската публика да види комедийния спектакъл „Приятели мои“, в който вие си партнирате с д-р Мирослав Ненков, Ивелин Райчев и Михаил Дюзев, какво да очакваме?

- Били сме в Шумен преди години, но сега очаквайте нещо ново. Ние правим, през призмата на усмивката, ретроспекция на годините, които помним от както сме се родили. Ще припомним на тези ,които са на възраст – чавдарчетата, пионерчетата, родната казарма, много смях събран на куп. Нещо, което ще се прави за първи път. Т

Тъй като четиримата сме индивидуалисти като характери ще бъде интересно. Вашият съгражданин Ивелин Райчев и виден спортен журналист, Михаил Дюзев също е журналист, а вече и културолог и киноексперт, аз съм инженер, а д-р Ненков е един от най добрите ни анестезиолози, беше и заместник-министър на здравеопазването. Публиката ще може да види, че има разнопосочност, но и как работим заедно през сълзи от смях – това ви го гарантирам!

От колко време спектакъла „Приятели мои“ е на сцена и как се роди идеята за него?

- Аз не ги смятам годините. Ние четиримата се събрахме заедно преди 4 години в ефира на Дарик радио. Спектакълът започна по искане на хората, ние не сме го правили с цел да става спектакъл, хората искаха да се съберем и заедно да се посмеем и така се случи.

С кой от останалите си колеги си партнирате най-добре на сцената?

-  Не ги деля, защото всеки реагира и подава към другия. Има доста импровизация по време на шоуто. Ако някой от публиката се обади ние реагираме, зрителите също стават част от спектакъла.  Аз мога да прекъсна доктора или той мен, на моменти и ние не знаем какво ще се случи в следващата минута.

омедийния шоу-спектакъл Приятели мои, гостува на сцената на Младежки дом - Шумен в петък, 30 март. Продажбата на билети стартира днес на касата на Младежки дом от 15:30 до 18:30 ч.
netinfo


Усмивката на зрителите ли е най-голямото удовлетворение, когато сте на сцената?

- Разбира се, разбира се! Не искам да се хвалим, но при нас има хора които идват и казват – не напускайте България, смеем се заедно, молят ни да идваме по-често, след финала се качват при нас деца за снимки и автографи – една много приятна атмосфера.

Тоест при Вас публиката трябва да дойде с различна нагласа от тази на драматична постановка например?

-  О, да! На драматична постановка ходят със свещи, с черни дрехи, черни лентички, при нас всичко ще бъде цветно.

Билети?

- Билетите пускаме в продажба от днес на касата на Младежки дом. Останаха малко, защото много хора предварително са заявили - чакаме ви! Шумен е един от градовете с традиции в киното, музиката, театъра . Аз имам доста приятели, някои вече не са между живите – велики актьори, велики режисьори, велики музиканти, срещам някои от тях в чужбина и Шумен е един от елитните, по отношение на културата градове в България. Шуменци оценяват това, което се случва на сцената и не го казвам, защото ще идваме при вас.

Като професионалист в сферата на смеха, кое мислите, че е най-универсалното оръжие, за да се разсмее някой?

- Ами, да паднеш пред него, ако говорим за българския манталитет. Да си удариш главата в стена, просто нещо да пострадаш, но да е по смешен начин.
          
Това не е ли малко странно, болката да предизвика смях?

- Странно е, но българите сме такива – смеем се на нещастието на другите.

Споделете някой ваш любим виц?

-  Те са много, но един който е тъжен, защото ние българите сме царе на черния хумор – В училище, учителката изпитва Иванчо и му казва да рецитира някое стихотворение. Иванчо става и започва „Аз съм българче“, учителката веднага го прекъсва и му казва „Седни, стига си се оплаквал“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.