Румен Овчаров: Доходите растат по-бързо от инфлацията
Румен Овчаров: Доходите растат по-бързо от инфлацията / netinfo

Днес група политици от БСП се срещна с журналисти от Търговище, а по-късно с представители на бизнеса и граждани. Сред тях бяха Румен Овчаров-председател на бюджетната комисия в НС, Петър Кънев – зам.-председател на икономическата комисия, зам. министрите на образователното министерство и на държавната администрация – Валя Добрева и Ангел Иванов, депутати от групата на БСП. Домакин бе народният представител от търговищки район Румен Такоров.

Групата политици ще се срещне с хората в 35 населени места в областта, за да ги запознае с постигнатото от правителството през последните три години и да обсъди основните проблеми по места, стана ясно на срещата днес.

“Инфлация има, но доходите растат по-бързо от нея през последните години”- заяви Румен Овчаров. Според него, създаването на истерии по отношение бъдещо завишаване цените на храните в медиите, води до тяхното изкуствено покачване, а това обслужва единствено интересите на определени търговски картели.

Грешката на много хора, според Петър Кънев е, че са мислели, че с влизането ни в ЕС на 1 януари ще свършат усилията, а те всъщност тепърва са започнали. Той добави още, че за да ни даде ЕС пари, ние трябва да отговаряме на техните изисквания, а ние често не отговаряме. Според него в Европейската комисия има известно разочарование по отношение активността на българската администрация по пътя на евроинтеграцията. Според него европеецът винаги налага условия давайки пари и те трябва да се спазват. Добавено бе, че и за България, както при много други страни чудеса в усвояването на евро-пари няма да има през първите години след присъединяването ни.