Реорганизират движението в Шумен за празниците
Реорганизират движението в Шумен за празниците / netinfo
Засилени мерки за гарантиране сигурността, спокойствието на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите празнични дни предприема ОД „Полиция” - Шумен.

Предстоящите празнични инициативи ще бъдат охранявани от полицейски служители, засилен ще бъде и пътният контрол. Органите на реда напомнят на водачите на МПС, че във връзка с Великденските празници се въвежда временна забрана за движение по ул. “Климент Охридски” в Шумен /в участъка между бул. “Славянски” и ул. “Цар Иван Александър”/.

Натоварено се очаква да бъде движението на 26, 28 и 30 април, както и 6 май. Препоръчително е водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. По основните направления в областта ще бъдат предприети мерки за осъществяване на засилен пътен контрол с оглед недопускане на тежки пътни инциденти.

Ще се акцентира за установяване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата – управление на МПС след употреба на алкохол, неправоспособни водачи и шофьори и пътници на мотоциклети и мотопеди, които не ползват предпазни каски.

От полицията напомнят: при отсъствие от дома, вземете мерки да предпазите жилището и ценните си вещи от престъпни посегателства. Не съобщавайте на много хора, че ще отсъствате по време на празниците. Не забравяйте да проверите дали всички врати и прозорци са затворени и електроуредите изключени, помолете съседи да наглеждат дома ви.