Ралица Тодорова сезира прокуратурата относно обществена поръчка на Белодробната болница
Ралица Тодорова сезира прокуратурата относно обществена поръчка на Белодробната болница / netinfo

Народният представител Ралица Тодорова е внесла сигнал до прокуратурата за назначаване на проверка, чрез която да се установи има ли извършени нарушения или престъпления, относно проведена обществена поръчка, с предмет доставка на медицинско оборудване и обзавеждане в Белодробната болница в града. Това обяви самата тя по време на пресконференция. Във внесения сигнал тя настоява да се провери и какво медицинско оборудване и обзавеждане е доставено по проведената процедура и дали то отговаря на спецификациите.

Към сигнала е приложен и доклад от извършената проверка от Държавната финансова инспекция, каза още Тодорова. Тя се е обърнала към прокуратурата след отправен към нея призив от депутата от БСП Димитър Дъбов, чрез местен ежедневник.

„Убедена съм, че Окръжна прокуратура Шумен ще проведе необходимата проверка и тя ще бъде обективна и констатациите, които ще получим, ще бъдат такива, каквито са установени", заяви Тодорова.

„Искам да подчертая, че натиск върху прокуратурата от ГЕРБ или от мен като народен представител в никакъв случай няма да бъде оказван и не мисля, че е възможно да бъде оказван", каза още Тодорова.