Васко си мечтае да остане на работа.
Васко си мечтае да остане на работа. / dariknews.bg
Често за хората с увреждания намирането на работа е едно от най-трудните изпитания в живота.

Васил Георгиев е на 29 години. Той има ТЕЛК решение, но това не го спира да иска да работи. Васко завършва Агрономство в Шуменския университет. Въпреки дипломата – за него е трудно да намери работа.

Всички като видят, че има ТЕЛК-ово решение и не те искат, казва той. Допълнително има там някакви клаузи, заради които не искат да се занимават с такива хора, оплаква се младият мъж. 

Васко си мечтае да остане на работа.
dariknews.bg


Той се справя с работа на компютър, а има и шофьорска книжка, с която успял да се хване на работа. 

Бях шофьор към една кетъринг фирма, обаче договорите им свършиха и започнаха да съкращават персонала, разказва неволите си Васко.  

Затова той се включва в проект за заетост за лица с трайни увреждания и така е назначен на работа в Община Шумен, заедно с още 25 човека. Оказва се, че това е начинът хората с увреждания в България да намерят работа.

Васко си мечтае да остане на работа.
dariknews.bg

Днес Васко отговаря за унищожаването на документи с лични данни. Помага и на колегите, които имат нужда. И си мечтае да остане на работа.

Oт Община Шумен посочват, че 25 безработни лица с увреждания са започнали работа през миналата и началото на 2019-та година в общинските администрации и кметствата. Осигуряването на заетост за хора с трайни увреждания, регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ към Агенцията по заетостта, се  реализира по два проекта на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.