Проходими са пътищата в Шуменско, снежнатa покривка e 18 см.
Проходими са пътищата в Шуменско, снежнатa покривка e 18 см. / Дарик-Шумен, архив

Движението по републиканската пътна мрежа в област Шумен се осъществява нормално при зимни условия. Това съобщиха от Областно пътно управление - Шумен. Видимостта е добра, пътните настилки са обработени, няма затворени или ограничени за движение пътни участъци.

От Хидрометеорологичната станция в Шумен заявиха, че снежната покривка в Шумен е 18 см., като това е най-високото ниво за региона. Очаква се днес снеговалежа да спре и през следващите два дни да няма нов. Температурите обаче ще продължат да се понижават, като утре минималните ще бъдат между -10 и -15 градуса.

По информация на пресцентъра на Областна администрация-Шумен населени места без ток и вода в региона няма.

Всички общински пътища са обработени и проходими при зимни условия. Почистващата фирма е пуснала машините си още в 04:00 ч. сутринта.

В селата е започнало вътрешното почистване на уличната мрежа, организирано от кметовете и кметските наместници. Всички села имат ток, нормално е снабдяването с хранителни продукти, няма ВиК-аварии.

Почистващите фирми „Титан БКС" и ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство" са започнали почистването на градската улична мрежа в 03:00 ч сутринта. Обработени са основните пътни артерии и голяма част от страничните улици. Продължава работата по почистването на стръмните участъци, тротоари и стъпала.

Община Шумен напомня на гражданите, собствениците или наемателите на заведения, търговски обекти и др., че почистването на прилежащите тротоари е тяхно задължение, съгласно Наредба 1.

Всички автобуси на извънградския и обществения транспорт се движат по разписание.