Приеха споразумение за управление на депото в кв. Дивдядово
Приеха споразумение за управление на депото в кв. Дивдядово / netinfo

Шуменските общински съветници не взеха решение по предложението Детско отделение да бъде безвъзмездно дарено на МБАЛ -Шумен. То бе гласувано от 21 общински съветници, а за да бъде легитимно взетото решение, докладната трябва да  бъде подкрепена поне от 31 местни парламентаристи, тъй като става въпрос за разпореждане с частна общинска собственост.

По време на сесията съветниците приеха предложение за споразумение на управление на регионалното депо за отпадъци в кв. "Дивдядово". То касае съвместното управление на депото от община Шумен и останалите общини от областта, които депонират отпадъците си на шуменското сметище. Предстои на свои заседания, общинските съвети на другите общини също да приемат това споразумение, за да влезе то в сила.

Друго от решенията, които бяха взети бе одобрението на отпускане на 90 381 лв. за дофинансиране на проект за ремонт на църква "Свето Възнесение" в Шумен, чиято обща сройност е 180 762 лв. При актуализацията на бюджета ще стане ясно от къде ще бъдат заделени парите.