Преводачи-тълковници ще помагат на хората с увреждания
Преводачи-тълковници ще помагат на хората с увреждания / netinfo
Общинските съветници от ГЕРБ ще ангажират преводач-тълковник, който в определен ден ще помага на хората със слухови и говорни увреждания да имат по-лесен достъп до административните услуги. Те поеха още един ангажимент. От дарителския фонд, който ще бъде сформиран от възнагражденията им, ще се осигурят средства за месечна стипендия на дете за университетско образование.

ГЕРБ гарантира открито управление и затова всеки общински съветник ще има приемна, в която ще разговаря с жителите на определен район. Ще ви очакваме там, за да чуем вашите идеи за града и според възможностите да ги осъществим, каза на срещата Вълчев.

Водачът на листата за общински съветници от ГЕРБ проф.Добрин Добрев се ангажира новините по общинската телевизия да бъдат с жестомимичен превод, за да могат хората със слухови увреждания да имат достъп до обществената информация. Според проф. Добрев фирмата е конкурентно способна и може да участва наравно с останалите фирми за обществени поръчки.

Във фирма “Тих труд” работят 87 души. Производството й е ориентирано към мебелното и шивашкото производство и голяма част от продукцията се изнася на европейския пазар.