/ netinfo
Велики Преслав се класира на второ място в категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“ на ежегодния конкурс на Министерството на туризма.

Подкрепата за старата столица е 22,23%, а първенецът в класацията - Пловдив е получил 38,88%. 

Велики Преслав се бори за наградата Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм

С интерактивната картичка, разработена за паметник "Създатели на българската държава", шуменското общинско предприятие по туризъм кандидатства в категорията "Иновации" за Годишните награди в туризма за 2017 година. То зае 4-тото място в класацията.

Пред 10,32% на шуменската атракция са Веломаршрута „Дунав Ултра”, приложението appLighthouse и проектът „Виртуално пътешествие през тунела на времето, интерактивен музей“.

Шумен участва в надпреварата за иновации в туризма с мобилно приложение

Конкурсът се организира от Министерството на туризма. Целта му е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга.

Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт. За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари