Шумен е туристическа дестинация №1 в България
Шумен е туристическа дестинация №1 в България / Археологически музей Велики Преслав

Шумен е туристическа дестинация №1 в България за 2016-та.

Конкурсът е организиран от Министерството на туризма. Община Шумен кандидатства с турситическа дестинация „Корените на България", в която са включени още общините Каспичан и Велики Преслав.

Паметник "Създатели на българската държава" - на 35 години (СНИМКИ/ВИДЕО)

В туристическата дестинация са включени 5 историко-археологически резервата - Мемориален комплекс „Създатели на българската държава", Историко-археологически резерват „Плиска", ИАР „Мадара", ИАР с археологически музей „Велики Преслав", НИАР „Кабиюк".

Победителят в конкурса се определи чрез онлайн гласуване на сайта на Министерството на туризма в категорията „Туристическа дестинация".

Шумен е туристическа дестинация №1 в България
netinfo

"Корените на България" събра над 27%, като най-близък е резултатът на Русе - 25%, докато Пловдив е на трето място с 16%.

Това е признание за труда на много хора, които работят дълги години, за да превърнат тези места в привлекателни дестинации, каза директорът на Общинското предприятие по туризъм в Шумен Ваня Стоянова.

3 приказни места на 10 минути от Шумен

За Шумен са гласували хора от цялата страна и чужбина. Хората ни предпочитат пред Русе и Пловдив, това е невероятен успех, допълни тя.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ