Прекратяват договора с ИСДП за Дом Детелина
Прекратяват договора с ИСДП за Дом Детелина / netinfo

Договорът между община Шумен и Института за социални дейности и практики ще бъде прекратен по взаимно съгласие, това свое решение обяви пред журналисти днес кметът Красимир Костов. „Основният аргумент, който ме накара да взема това решение е липсата на подкрепа от двете специализирани комисии, които вчера заседаваха по казуса с Дом „Детелина. Това показва, че продължаването на договора няма нужната подкрепа от общинския съвет” – каза Костов.

Той допълни, че би се спрял на възможността за продължаване на договора, чрез анексиране, само при условие, че решението бе подкрепено както от кметския екип, така и от общинските съветници.

В рамките на следващата седмица общината ще прекрати отношенията си с ИСДП, стана ясно днес.  "Ние поемаме риска да управляваме дома и да нормализираме работата в него" - каза Костов.

Кметът заяви, че ще инициира проверка за дейността на Дом „Детелина” за предходен период. Тя ще бъде извършена от специална комисия назначена от г-н Костов, а периода от време, който ще бъде проверяван ще се уточни допълнително.

На въпрос дали има възможност в бъдеще община Шумен да потърси друг партньор за управление на дома, Костов заяви, че няма намерение да прави нови експерименти.