Предлагат да се вдигнат цените за абонаментно паркиране в Шумен
Предлагат да се вдигнат цените за абонаментно паркиране в Шумен / netinfo

Цените за абонаментно паркиране в Шумен ще скочат, ако Общинският съвет приеме предложението на предстоящото си заседание в края на месеца.

Според докладната, внесена от градоначалника Любомир Христов, цената за едномесечно ползване на един паркинг по избор за един автомобил ще стане 40 лева, при действаща цена от 37 лева. За три месеца тя ще бъде 79 лева, като в момента за същия период е 74 лева. За шестмесечно ползване на паркинг тя ще стане 157 лева, при действаща цена от 147 лева. Годишният абонамент пък ще скочи до 295 лева. В момента цената на тази услуга е 275 лева.

Предлагат да се вдигнат цените за абонаментно паркиране в Шумен
netinfo

За абонаментно паркиране на всички паркинги за един автомобил цените ще бъдат 80 лева за един месец, 150 лева за три месеца, 240 лева за шест месеца и 400 лева за 12 месеца.

Ако предложението влезе в сила, цената за абонаментна карта за личните автомобили на служителите на общинската администрация ще бъде в размер на 30 % от определената за услугата сума, т.е за годишен абонамент за един паркинг общинските служители ще заплащат 88,5 лева, а за всички паркинги - 120 лева.

Цената за еднократно паркиране се запазва. Тя ще бъде 1 лев за час за леки автомобили, както до момента. За лекотоварни автомобили и автобуси до 22 места тя ще остане 2 лева на час, а за автобуси и товарни автомобили - 6 лева.