Представители на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт към Министерството на транспорта правят оглед на мястото, на което снощи се запалиха два вагона от влака София – Варна. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на БДЖ.

Оттам уточниха, че след пожара вагоните са неизползваеми. Движението на влаковете по линията е възстановено

Пожарът е възникнал между село Могила и Каспичан, сигналът за него е приет около 19:40 часа. Пътуващите са свалени от влака.

Няма пострадали пътници. С леки наранявания е един от машинистите. 

На мястото на инцидента снощи са били представители на пожарната, прокуратурата и полицията. Причините за пожара се изясняват. 

Възникването на огъня коментира в „Здравей, България” директорът на Поделение за пътнически превози Горна Оряховица - Димитър Димитров. "Причините за инцидента ще бъдат изследвани тепърва от назначена Комисия първа категория", обясни той. Димитров подчерта, че компромиси с техническите прегледи и ремонти, които се извършват на композициите, не се правят в БДЖ.

Влакът е бил с четири вагона, пожарът възниква във втория от тях. Пътниците са били 40, всички от тях са били евакуирани и извозени с автобуси и други влакове. 

"Към момента композициите се движат по разписание", уточни Димитър Димитров.

Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия влак, единствено ранният час е бил причина да няма жертви и пострадали при инцидента. По думите й ако вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, повечето пътници са щели да спят. 


 
NOVA