Един машинист е пострадал
Влакът, пътуващ по линията София-Варна, е пламнал в 19:42 часа след гара Каспичан, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. 
 
Един машинист е пострадал леко, уточниха от полицията.

DarikNews.bg

Малко след гарата е възникнал пожар във влак 2613. Няма данни за пострадали пътници, всички са били свалени. По първоначални данни са изгорели три вагона, съобщи кореспондент на DarikNews.bg в региона.


 

Към мястото са насочени три противопожарни екипа от Шумен и два екипа от Нови пазар, но при необходимост има готовност да бъдат насочеи още екипи, допълниха от полицията.

От пресцентъра на полицията в Шумен допълниха, че от пожарната е създадена организация за извозване на хората, които са пътували във влака, с високо проходима техника до гара Каспичан от където ще бъдат извозени с автобуси.

 

Пламъците може да се забележат от магистрала "Хемус", съобщават шофьори, а местни хора помагат при насочването на екипите на пожарната.

От БДЖ съобщиха, че Бързият влак №2613 (София 13:15 - Варна 20:55) престоява в гара Каспичан поради повреда на вагон от състава на влак.
 

DarikNews.bg

В социалните медии Петя Кирилова споделя видео материали и снимки от мястото на инцидента. "Всички сме добре, 20-25 души.Пожарната веднага дойде", съобщава тя.

DarikNews.bg