Полицията обезопасява движението заради 61-та колоездачна обиколка на България
Полицията обезопасява движението заради 61-та колоездачна обиколка на България / снимка: Радка Минчева, архив

Шуменската полиция предприема временни мерки за осигуряване безопасността на движението заради преминаването през Шуменско на състезателите от Международната колоездачна обиколка на България.

Утре, 12 септември, около 17:50 ч. колоната ще навлезе в Шуменска област и ще премине по маршрут: Главен път София - Варна, от границата с област Търговище, преминаване по главен път Русе - Варна и навлизане в града, след което по ул. „Софийско шосе", ул. "Марица", ул. "Климент Охридски", ул. "Алеко Константинов", пл. "България", бул. "Славянски", където е финала на етапа Велико Търново - Шумен.

На 13 септември от 14:00 ч. ще бъде даден старта на етапа Шумен - Добрич, като колонота ще премине по бул. "Славянски", пл. "България", бул. "Плиска", бул."Симеон Велики", изход на града, автомагистрала "Хемус" до границата с област Варна.

От "Пътна полиция" припомнят, че колоната се съпровожда от пилотен автомобил, който се движи в началото и закриващ автомобил, който сигнализира края й. Пътните превозни средства по маршрута на състезанието  се спират след разпореждане преди преминаване на първите състезатели и се пускат след преминаването на последният автомобил с надпис "КРАЙ НА КОЛОНАТА"  и закриващ служебен автомобил на ОД на МВР-Шумен. По маршрута, където има изкачване и спускания или колоездачите развиват висока скорост, движението на превозни средства се спира в двете посоки достатъчно време преди очакваното начало на колоездачите.

Служителите на реда умоляват водачите на пътни превозни средства и зрителите  стриктно да изпълняват указанията на служителите, ангажирани с охраната на мероприятието.