ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен / ОДМВР-Шумен
Седем контролно-пропускателни пункта са изградени на територията на ОДМВР-Шумен, като полицейски служители се грижат за безопасността на водачите, които се движат по различни пътни направления.

Единият пункт е изграден преди село Пристое, тъй като пътят Шумен-Силистра е проходим само там. Униформените пропускат водачи, които пътуват с крайна точка село Пристое.

Второто КПП е на пътен възел Белокопитово в посоките Русе и Търговище. Към Търговище движението е забранено за товарни автомобили с маса над 12 тона, водачите на леки автомобили се движат при зимни условия. Пътят към Русе е изцяло затворен поради снегонавявания и нулева видимост.

Пътни полицаи пренасочват движението само на леки автомобили през Търговище, Попово, Бяла, Русе. КПП е изградено и на кръговото движение в посока гр. Силистра.

КПП има на АМ "Хемус" до Шел Нови пазар, до село Пристое, до село Ивански, до гр. Смядово, на 7 км по пътя Шумен - Силистра, по пътя Шумен - Търговище и Шумен-Русе на пътен възел Диамант.

Магистрала „Хемус“ е проходима при зимни условия. Ришки проход е отворен, обработен е и по него без ограничения се движат всички автомобили.

От полицията молят водачите да спазват указанията на полицейските служители да предприемат пътуване при крайна необходимост.

Да спазват ограниченията, въведени с пътни знаци и да тръгват подготвени на път - с достатъчно гориво, работещи стъкломиещи устройства. При нужда потърсете съдействие  и помощ чрез телефон 112.