Показаха дарено оборудване за техническия факултет на Шуменския университет
Показаха дарено оборудване за техническия факултет на Шуменския университет / снимки: Дарик-Шумен

Нов кабинет за обучение на студенти от Факултета по технически науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" бе представен по-рано днес. Помещението е оборудвано с уреди, дарение от Главна дирекция "Мерки и измервателни уреди", което беше осъществено по инициатива и със съдействието на областния управител Димитър Александров. Губернаторът и екипът му посетиха и разгледаха кабинета днес - в Деня на отворените врати на техническия факултет.

Такъв кабинет е бил крайно необходим за университета, с новото оборудване сега има възможност за професионална работа със студентите. По-голямата част от дарените прибори са стари, но крайно необходими за провеждането на учебния процес в техническите специалности. Сред дарените уреди има такива позволяващи механична обработка на материали и термични пещи, които позволяват и лабораторни изследвания.  

Заместник-ректорът на университета проф. Георги Колев благодари на областния управител за инициативата му довела до дарението и подчерта, че техническия факултет е един от най-желаните за обучение от кандидат-студентите.