Издирват собственикa на Рено-то
Издирват собственикa на Рено-то / ДГС-Шумeн
Издирват собственика на колата

Бракониера, подгонени от горските, зарязаха превозното си средство, натоварено с крадени дърва насред Шумен.
Автомобилът, превозващ над 2 кубическа метра метровки, бил спипан от горските надзиратели Билгин Османов и Ивайло Иванов от Държавно горско стопанство - Шумен.

Около 19.30 часа вчера двамата надзиратели решили да направят обход в района на ПП „Шуменско плато“, за да предотвратят кражба на дърва от временните складове, както и сеч на дървесина. В района на Гроба на курсистите те забелязали светлини на автомобил, който излизал от място в гората, където били складирани дърва.

Въпреки силният снеговалеж Османов и Иванов започват преследване на автомобила, шофьорът на който се опитал да се измъкне. В края на улица „Владайско въстание“ в града те попадат на автомобила / „Рено Еспейс“/, в който са били натоварени откраднатите метровки. Надзирателите веднага уведомяват колегите си и заместник-директорът на ДСГ-Шумен Тодор Геронтиев, които пристигат на място.

Колата била спряна на Владайско въстание
ДГС-Шумeн

Автомобилът е транспортиран до склада за задържани вещи, а собственикът му се издирва. Цялата операция свързана с преследването на крадците и задържането на автомобила е приключила в 1.30 часа днес.