/ iStock/Getty Images
Полицаи са установили петима жители на Шуменска област, които са нарушили наложената им карантина, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Младеж на 18 години от Нови пазар, поставен под 14-дневна карантина след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка, бил засечен да се движи по улица "Петко Д. Петков" в града. Малко преди това полицейските служители извършили проверка на посочения от него адрес.

Мъж на 24 години Нови пазар също не бил намерен на адреса си при извършена проверка от полицаи за спазване на карантина, след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка. При повторна проверка вече бил в жилището си. При проведена беседа станало ясно, че малко преди това посетил търговски обект в града. Бил предупреден за спазва наложената му карантина.

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" установили, че 38-годишен мъж от Шумен не спазва наложената му карантина. Установено било, че напуснал дома си и отишъл в шуменско село, където самоволно решил да спазва карантината.

Досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК са започнати след извършени проверки от полицейски служители на РУ- Шумен и РУ- Велики Преслав. Установени са 28-годишен мъж от Шумен и 58-годишна жена от Върбица, които не спазвали наложените им карантини и не били на посочените от тях адреси.