Отпуснаха 850 000 лева за ремонт на спортна зала в Търговище
Отпуснаха 850 000 лева за ремонт на спортна зала в Търговище / Борислав Курдов, архив

850 000 лева отпусна Министерският съвет за основен ремонт на спортната зала в Търговище. Сумата е целеви трансфер и е записана в постановление на Министерския съвет. Парите са отпуснати след внесено обосновано искане от Община Търговище за нуждата от спешен ремонт на сграда с важно обществено значение за развитието на спорта.
Средствата ще бъдат използвани за обновяване на сградата на ул."Хр. Ботев", в която тренират клубовете по спортна стрелба, художествена гимнастика и борба.
В момента се изработва техническият проект. След изготвянето му ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Планираните дейности са: ремонт на покрива, смяна на дограмата, освежаване на тренировъчните зали и помещенията.
Сградата е строена в периода 1968-1975 година. Не е извършван основен ремонт и не са прилагани мерки за енергийна ефективност.
Въпреки лошите условия, спортните клубове, които тренират в залата, показват отлични резултати. Клубовете през годините те многократно настояваха да се осигурят средства, за да се спрат течовете и да се осъвремени базата.