Отново отложиха делото на Даниела Станева
Отново отложиха делото на Даниела Станева / DarikNews
Шуменският окръжен съд отложи за 14 януари догодина делото срещу Васви Васви от Нови пазар и Тодор Георгиев. Те са обвинени за това, че в периода 10 - 31 юли 2007 г. са отвлекли 17-годишната Даниела Станева от село Красен дол, принуждавали са я да проституира и са я изнасилвали.

„Очакваме делото да приключи с осъдителни присъди, защото престъпленията, в които са обвинени двамата, са много тежки”, това каза за Дарик адвокатът на Даниела - Ралица Петкова. Самата пострадала сподели, че живота й след трагедията вече се нормализира, макар и бавно. Даниела вече е омъжена, очаква и дете.

Процесът се гледа при закрити врати. Той бе отложен за пореден път, заради доказателствени искания, направени от защитата.

Двамата мъже са държали Даниела Станева 20 дни в апартамент в центъра на Нови пазар, където многократно са я изнасилвали, били са я с кабел и са я карали да проституира.

На 31 юли, когато двамата обвиняеми заминали за Варна, Даниела скочила от четвъртия етаж на блока, в който са я държали. Тя бе настанена в Детска хирургия на шуменската болница със счупен таз, счупена дясна ръка и наранявания на черния и белия дроб.

Какво казаха за Дарик радио Даниела и Ралица Петкова чуйте в прикачените файлове.