Отложиха делото срещу германец, отглеждал канабис
Отложиха делото срещу германец, отглеждал канабис / ОД на МВР - Шумен

Шуменският районен съд отложи делото срещу 40-годишния германски гражданин Райнер Херман, който е обвинен в отглеждането на канабис. Наркотикът е отглеждан в село Ивански в дома на родителите на 44-годишната съпруга на Херман. Делото бе отложено, понеже назначената биохимическа и ботаническа експертиза, която трябва да изясни вида на иззетите растения, все още не е изготвена. Следващото заседание ще бъде на 12 октомври тази година.

По време на днешното съдебно заседание бяха разпитани двама от свидетелите, служители на ОД на МВР - Шумен. От техните показания и от изготвената икономическа експертиза стана ясно, че теглото на растителната маса, която в последствие е била изсушена е 5, 856 килограма, на стойност около 35 000 лв. В автомобила на германеца е бил открит и плик с 250 грама амфетамин на прах, струващ около 7, 60 лв.

Припомням, че на 20 август 2008 г. при проверка в с. Ивански шуменските полицаи откриха засети над 100 стръка канабис. Били са иззети и части и механизми от разглобени оръжия, специализирана литература за отглеждане на растения, съдържащи наркотични вещества, както и приспособления за отглеждането им.