Откриха трупа на 15-годишния Ерджан Мустафов в язовир Ястребино
Откриха трупа на 15-годишния Ерджан Мустафов в язовир Ястребино / ОДП-Търговище
Трупът на 15-годишният Ерджан Мустафов от село Камбурово, област Търговище, който от 18 май е в неизвестност беше открит в язовир ”Ястребино”. Това съобщи за Дарик Павел Миленков, началник група „Противодействие на престъпността” в РПУ - Омуртаг.

Сигналът за намерен труп във водите на язовир „Ястребино” е бил получен вчера около 18:00 часа от гражданин. Тялото е било открито на 20 метра от брега на язовира, от страната на с. Панайот Хитово - съобщи Павел Миленков. При направения оглед е установено, че това е издирвания Ерджан Мустафов. Трупът е бил в начална стенеп на разложение, не са открити следи от насилие. Тялото на момчето беше разпознато от неговия баща - заяви още Миленков.

Трупът е бил откаран в болницата в Търговище, където е направена аутопсия. Резултатите сочат, че детето е починало от удавяне и няма следи от насилие - съобщи съдебният лекар д-р Владимир Горанов.

Сигналът за изчезването на Ерджан Мустафов беше подаден на 27 май. Веднага след това бе организирано издирване, в което се включиха над 120 души от полицията, пожарната и „Гражданска защита”.