Оставиха наркодилъри от Търговище зад решетките
Оставиха наркодилъри от Търговище зад решетките / netinfo
22-годишните Метин Ниязиев и Диян Тасков, обвинени, че са част от група, която продава дрога в Търговище остават в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, който потвърди определение на Окръжния съд Търговище от 25 октомври, с което и на двамата бе отказано изменение на мярката за неотклонение в по-лека.

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на РПУ-Търговище за придобиване, държане и разпространение на дрога, по което са задържани още двама младежи - Георги Георгиев и Димитър Касабов. Групата е била обект на наблюдение от началото на годината. Според доказателства, събрани в хода на предварителното производство, 4-та са едни от най-сериозните дилъри на дрога в Търговище. Търговията ставала предимно в кафенета, дискотеки и барове. Групата е задържана в края на месец септември.

Апелативните съдии отново потвърдиха извода на първоинстанционния съд относно многобройните доказателства, които обосновават предположението, че както Метин, така и Диян са извършители на престъпленията, в които ги обвиняват. Наказанието, което се предвижда за тях е повече от 10 години лишаване от свобода. Пред въззивната инстанция не бяха представени нови доказателства, които да мотивират съда да измени мерките за неотклонение на двамата. Диян и Метин са осъждани за други престъпления. И двамата са продавали наркотици в условията на изпитателния срок на предходни престъпни деяния и ако са на свобода могат да извършат нови престъпления, или да се укрият от закона.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.