Определиха журито за Националния студентски литературен конкурс
Определиха журито за Националния студентски литературен конкурс / netinfo

XXXII-рото издание на Националния студентски литературен конкурс ще се състои на 8 и 9 юни. Той се организира от Шуменския университет “Еп. Константин Преславски”, Сдружението на българските писатели, Студентския съвет на университетa, Академичния център за литература и култура, Студентския литературен клуб “Боян Пенев” и община Шумен. В конкурса могат да участват само студенти от български висши училища.

Определено е тричленното жури, което ще оценява творбите на студентите: председател – доц. д-р Красимир Кунчев, Пламен Дойнов и Тони Теллалов. Към момента желание за участие в конкурса са изразили около 50 млади творци от различни български университети. Приемането на заявки продължава.

Допуска се участие в повече от един жанр. В раздел поезия: до 5 стихотворения (или не повече от 5 страници). Белетристика: до 3 разказа (с общ обем до 15 стандартни страници – 30 реда по 60 знака). Критика: един или повече текстове с общ обем до 15 стандартни страници. Конкурс за книга от автор студент: издадена през 2006 или 2007 г.

Конкурсът е явен. Могат да се изпращат и публикувани стихотворения. Текстовете и книгите се приемат в три екземпляра. Авторите трябва да посочат висшето училище, в което учат, факултетния си номер и ЕГН, както и заявка за евентуална нощувка на 8 срещу 9 юни в Шумен.

Произведенията трябва да се предоставят лично или да се изпратят до 7 юни (включително) на следните адреси:

Шумен 9700,

Шуменски университет “Еп. Константин Преславски”,


Студентски съвет
(за литературния конкурс)
тел. 054/ 830952
или на: konkurs_shumen2007@mail.bg