/ dariknews.bg
23 от кандидатствалите общо 30 прeдложения ще бъдат финансирани от Общинския фонд „Култура“ по направлението „Творчески Шумен - 2018“. За реализиране на одобрените проекти са отпуснати 32 620 лв.

Част от тях ще бъдат използвани за организиране на авторски изложби по живопис, фотография, скулптура, за концертна и научна дейност, изработване на народни носии и други.

Тайните на Черно море

Сред одобрените за финансиране е и проектът на Народното читалище „Добри Войников-1856“, посветен на 120 години от основаването на смесения хор „Родни звуци“.  Отпечатването на фототипно издание на юбилейния сборник „Музикално творчество на Добри Войников“ по инициатива на Регионалния исторически музей-Шумен и провеждане на ХI-я Национален конкурс за хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди“ - Шумен 2018 г. също ще бъдат осъществени с финансовата подкрепа на фонд „Култура“.

Най-голямата искана сума от 3000 лв. получава Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“ за проекта си - Изработване на костюми за постановката „Логодажкото“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.