Община Шумен ще следи за безпроблемното предаване и приемане на дейността по почистването на града
Община Шумен ще следи за безпроблемното предаване и приемане на дейността по почистването на града / netinfo

Кметът на община Шумен Любомир Христов, заместник-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова, представители на общинските предприятия по чистота, строителство и благоустройство, паркове и обредна дейност обсъдиха готовността за приемане на дейността по почистването на Шумен от „Екомакс" и „РТК". Това ще стане факт от събота, 23 юли.

На срещата стана ясно, че е възложено на инспектори от различни отдели на общинската администрация да проследят през следващите дни как протича приемането и предаването на дейността по райони, за да не се допусне напрежение между стария концесионер „Титан" БКС и двете нови фирми.

„Екомакс" и „РТК" за пореден път декларираха пред общинското ръководство, че имат пълна готовност да поемат почистването на града и извозването на отпадъците. Подменянето на съдовете за битови отпадъци ще бъде направено по най-бързия начин, веднага след оттеглянето на „Титан БКС", заявиха представителите на двете фирми.

От днес работниците от ОП „Строителство и благоустройство" трябва да започнат да разчистват районите около съдовете за смет, в които има натрупани отпадъци, за да може по най-бързия начин старите да бъдат подменени с нови. С оглед на нормалното приемане на дейността и за да не се получи прекъсване фирмите имат готовност да поставят своите контейнери и в извън работно време.

От ръководството на община Шумен се обръщат към гражданите с извинение за неудобствата, които биха могли да възникнат. От администрацията уверяват, че се прави всичко възможно, за да не се допускат проблеми в сметосъбирането и сметоизвозването. При забелязване на нередности гражданите могат да подадат сигнал на дежурния телефон в Община Шумен - 054/ 857 651.