Обявени са избирателните списъци в Община Шумен
Обявени са избирателните списъци в Община Шумен / netinfo

Във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове и национален референдум на 25 октомври, Община Шумен информира гражданите, че избирателните списъци са обявени на местата, определени със Заповед №РД-25-1474/03.09.2015 г. на кмета на Общината.

Избирателните списъци са публикувани и на главната интернет страница на община Шумен, в раздел „МЕСТНИ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ 2015". Гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване, включително и на безплатен за стационарните телефони номер 080018433.

Срокът за подаване на заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък е не по-късно от 7 дни преди изборния ден - до 17 октомври.

Избирател, чийто постоянен или настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес до 10 октомври, като подаде до кмета на общината заявление. Заявленията се подават на гише №5 в Информационния център на Община Шумен. За справки: тел. 054/857 668.