Николай Даскалов е новият председател на Общински съвет -Търговище
Николай Даскалов е новият председател на Общински съвет -Търговище / netinfo
Николай Даскалов от коалиция “Обединени за Търговище” е новият председател на Общински съвет - Търговище. Това бе решено на първата сесия на местния парламент. На нея клетва положиха кметът на общината д-р Красимир Мирев, кметовете на кметства и 33-мата новоизбрани общински съветници.

Първото заседание на Общински съвет – Търговище бе открито от областния управител Петър Карагеоргиев, който пожела на съветниците да работят за благото на общината и населението в нея. Председателят на ОИК – Апостол Апостолов представи още веднъж изборните резултати, според които 11 мандата в местния парламент са за ДПС, 9 – за съветниците от БСП, 5-ма са представителите на коалиция “Обединени за Търговище”, 4-ма на ГЕРБ, 3-ма на “Атака” и един на коалиция “Обединена десница за Търговище”. За кмет на общината е избран д-р Красимир Мирев.

Стана ясно още, че Стоян Станчев от БСП се отказва от правото си да бъде съветник и на негово място влиза следващият в листата на тази партия Милко Никодимов. Отказват се още Радка Иванова и Анатолий Георгиев от ДПС, на тяхно място идват Бюлент Хаккъев и Хамди Илиязов. Вместо Иван Славчев от коалиция “Обединени за Търговище” общински съветник стана, избраният по-късно за председател Николай Даскалов.

Заседанието продължи под ръководството на най-възрастния общински съветник – Петко Матеев. Последва полагане на клетва. Кметовете и общинските съветници се заклеха в името на Република България да спазват конституцията и законите на страната и да работят за благоденствието на гражданите на общината. Д-р Красимир Мирев декларира, че ще работи с всички групи общински съветници и с всеки един кмет на населено място в полза на хората от общината.

Изборът за председател на Общински съвет бе таен. Николай Даскалов спечели с 21 гласа пред своя опонент д-р Тунчер Кърджалиев, който получи 12. Избрана бе комисия, която да подготви правилник за работа на общинския съвет. Неин председател ще бъде Диян Дечев от БСП.

Следващото заседание бе насрочено за 29 ноември от 9.00ч.