Настаниха петима сираци в общинско жилище в Шумен
Настаниха петима сираци в общинско жилище в Шумен / netinfo
Петима сираци бяха настанени днес в oбщинско жилище в Шумен. Те са на възраст между 7 и 20 г. Най-голямото от децата е 20-годишната Станислава Христова, която ще се грижи за двете си сестри и двамата си братя. Семейството бе настанено в двустаен апартамент на ул. „Средна гора”, който бе частично ремонтиран през месец февруари.

В ремонта на апартамента са вложени около 3 200 лв., за цялостното обновяване на жилището ще са нужни още около 1 200 лв., заяви управителят на "Общински жилища и имоти" инж. Асен Аврамов. Месечният наем, който семейството ще плаща е 46 лв.

Момичетата и момчетата са останали сираци през октомври миналата година, когато майка им е починала внезапно. 6-годишните близнаци Валери и Виолина ще живеят в жилището само в петък, събота и неделя, тъй като в момента за тях се грижат възпитатели от Дом „Детелина” в Шумен.

5 - членното семейство, което бе настанено в общинско жилище, има още двама братя, които в момента живеят в домове за деца, лишени от родителски грижи, които се намират в Русенско и Велики Преслав. "Искам скоро заедно да заживеем всички с братята и сестрите ми" - разказа по-рано днес Станислава. При нея, освен 7-годишните близнаци, живеят 15-годишната Красимира и 19-годишният Стоян. Децата са останали сираци, след като майка им е починала внезапно през октомври миналата година.

По-рано днес ключовете от жилището, в което децата бяха настанени, бяха връчени на 20-годишната Станислава от зам. - кмета по здравеопазване и социални дейности Зейнур Чауш.

Подробности по темата чуйте от репортажа в прикачения файл.