Обещах на родителите Светомира, че аз и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното за да има справедливост. Това не може да продължава повече по този начин и държавата трябва да си свърши работата.

Това заяви в Шумен главният прокурор Иван Гешев, който се срещна с близките на 22-годишната Светомира Станчева, която загина в тежката катастрофа на 28 септември. Тя бе предизвикана от дрогиран гимназист.

С електронна гривна: Под домашен арест остава шофьорът, убил жена в Шумен

"Не може да убиват децата ни по улиците. Ще кажа това, което каза и бащата: Аз ще съм щастлив ако чрез тази активност бъде спасено едно дете или някой човешки живот. Това е и нашата цел", коментира още обвинител номер 1.

Инициативата за срещата е на Граждански инициативен комитет „Справедливост“ и е по повод общественото недоволство в Шумен, породено от инцидента със загиналата млада жена. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест беше поставен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за причиняването на тежкото пътно произшествие. Веднага след катастрофата гимназистът бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е отчела положителен резултат

Екшън в София: Дрогиран шофьор в схватка с полицията на пътя

Вчера общинската комисия по безопасност на движението в Шумен отложи за следващата седмица заседанието, на което трябваше да се разгледа молба от граждани за обезопасяване на кръговото кръстовище пред хипермаркет в града, където загина 22-годишното момиче. Причината бе, че на него нямаше представители на полицията и на Областното пътно управление в града. Сред отсъстващите бе и проектантът на кръстовището.

По-късно по покана на шуменци, в градската библиотека ще се срещне с граждани на града.
БТА