Ограничението на скоростта ще бъде 60 км/ч
Ограничението на скоростта ще бъде 60 км/ч / dariknews.bg

Мерки за обезопасяване на кръстовището на пътя Шумен - Карнобат при село Дибич, община Шумен одобри Областната транспортна комисия на заседание, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация.

Комисията реши да бъдат поставени два нови пътни знака на главния път Шумен-Карнобат за ограничаване скоростта в участъка до 60 км/ч, като сега допустимата скорост е 70 км/ч.

В срок до 15 юни трябва да бъде премахнат съществуващият спирков заслон на главния път близо до кръстовището, като новата спирка ще бъде изградена в урбанизираната територия на село Дибич. С еластична преграда ще бъде затворен нерегламентиран път в близост до кръстовището, който се ползва за преминаване на  селскостопанска техника и също е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Областен съвет по безопасност на движението
Областна администрация - Шумен

На заседанието стана ясно, че в този участък не е възможно да бъде изградено кръгово кръстовище. Според експертите участъкът не е с необходимите размери за такова съоръжение, освен това по главния път Шумен-Карнобат преминават извънгабаритни превозни средства. От Пътна полиция при ОД на МВР се ангажираха да продължат да осъществяват засилен контрол на преминаващите МПС в района на село Дибич.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.