Над 30 дами се състезаваха за титлата “Мисис Дръзновение” в Търговище
Над 30 дами се състезаваха за титлата “Мисис Дръзновение” в Търговище / Диляна Стойчева
Мария Тумбалова от Дряново стана “Мисис Дръзновение” на тазгодишното издание на конкурса в Търговище. Той се проведе днес в Деня на хумора и шегата и показа, че възрастните дами са по-колоритни дори от младите момичета, участващи в конкурси за красота. Любимка на публиката и първа подгласничка стана Надежда Димитрова от София, а трета се класира Стефка Вичева от Дряново.

Плакат с текст “Пеем, младеем, но не стареем” издигнаха гостите на седмото по ред издание на конкурса “Мисис Дръзновение 2008” в Търговище. Организатор по традиция бе местния пенсионерски клуб, носещ същото име. Над 30 представителки със сребро в косите дръзнаха да дефилират, да се шегуват, да пеят и танцуват пред публика, която клубът едва събра.

Жени на възраст от 57 до 73 години от над 13 градове и села, между които Шумен, Сливен, Габрово, Варна и София се включиха в забавното и отговорно съревнование. Те представиха стилна визия, чувство за хумор, певчески и танцувални умения. Конкурсът се проведе в три тура. В първия участничките демонстрираха оригинална походка, облекло и самочувствие. Във втория под надслов “Кой каквото знае, кой каквото може” представиха песни, танци и стихове. Финалната осморка, допусната до трети кръг, продължи участието си с изпълнения на хора, ръченица и скечове.

Една от най-атрактивните участнички беше 70 годишната Павлинка Райкова – представителка на клуба-домакин. Тя участва в конкурса вече 7 години и всеки път с някаква “щуротия”, както сама се изрази. Тази година представи африкански танц, заедно със своя внук.

Надежда Димитрова от София изправи на крака публиката с изпълнение на песен за България и се превърна в нейна любимка.

Всяка участничка получи грамота, за отличените имаше и награди, но по-важното бе, че в Деня на шегата дамите с млади сърца показаха, че могат да се веселят от сърце, че усмивката е слънце, което дава сила за живот и побеждава делника.