Заради големия брой на участниците тази година фолклорната среща ще се проведе на три сцени
Над 2500 участници във фолклорната среща „Автентичност и съвремие“ в Попово
102239
Над 2500 участници във фолклорната среща „Автентичност и съвремие“ в Попово
  • Над 2500 участници във фолклорната среща „Автентичност и съвремие“ в Попово
За трета поредна година фолклорната среща Автентичност и съвремие се организира в Попово.

Повече от 2600 участници ще се качат на сцената, за да покажат своето песенно и танцово изкуство. Ново през тази година е провеждането на ревю на автентични носии и накити, разказа пред Дарик организаторът и директор на фестивала Петър Кирилов. Освен песенното и танцовото изкуство, тук ще бъдат дадени майсторски класове по пеене, ще бъдат организирани и фолклорни работилници. Заради големия брой на участниците тази година фолклорната среща ще се проведе на три сцени в Попово.

Фолклорната среща ще има и конкурсен характер, а в журито са включени 15 наши изтъкнати изпълнители и преподаватели и по народно пеене. Сред тях са Янка Рупкина, Галина Дурмушлийска, Светла Караджова и други. Фестивалът е двудневен - в събота и неделя на 28 и 29 септември в Попово.

За домакините и гостите на Попово и общината са подготвени и още изненади, които ще дообогатят програмата: нестинари ще танцуват на открито; ще бъде представен и първият самостоятелен сборник на Петър Кирилов, озаглавен "77 песни, имена и истории".
 
Ден преди това - в петък, на 27 септември, фестивалът ще бъде предшестван от концерт за отбелязването 35-ата годишнина на трио "Агра". Той ще започне в 19.30 ч. на площада пред сградата на общинската администрация в Попово.