Над 100 фирми се готвят за участие на „Изложение Търговище 2012”
Над 100 фирми се готвят за участие на „Изложение Търговище 2012” / Борислав Курдов, архив
Над 100 фирми се готвят за участие на „Изложение Търговище 2012”
53239
Над 100 фирми се готвят за участие на „Изложение Търговище 2012”
  • Над 100 фирми се готвят за участие на „Изложение Търговище 2012”

Тече е подготовката на 235-тия традиционен пролетен панаир „Изложение - Търговище 2012". Близо 100 са подадените заявки от фирми от страната и чужбина, които ще представят свои стоки от 14 до 20 май на Изложението в областния град, съобщиха от организаторите от общинската администрация.

Тридесет от тях са фирмите - производители. „Алея на занаятите" ще оформят 16 представители на занаятчии, които ще издигнат шатри пред залите на художествената галерия „Никола Маринов". Ще се предлагат грънчарски стоки, керамика, дърворезба, ножарство, ръчна бижутерия, които пристигат от Габрово, „Етъра", Троян, Орешак и други места в страната.

На тревните площи в местността „Борово око" ще бъдат разположени общо 30 шатри с участници, допълниха организаторите. Специализирана фирма ще покаже най новата селскостопанска техника. Захарни изделия за малки и големи ще предлагат 13 фирми. На три места ще има цветя и декорации.

В същото време ще започне да приема гости и Веселият панаир, ситуиран зад стадион „Димитър Бурков". Тук забавления ще предлагат десетки люлки, атракциони и скара-бира

Официалното откриване на панаирната седмица ще е в понеделник преди обед в залите на художествената галерия, а вечерта на естрадата на открито гостите ще се насладят на спектакъла "Среща в "Споменът" на трупата на Нешка Робева.