Митрополит Кирил отслужи литургия за обновяването на храм Света Троица
Митрополит Кирил отслужи литургия за обновяването на храм Света Троица / Борислав Курдов

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, заедно с местни свещеници, отслужи днес света божествена литургия за обновяването на храм „Света Троица" в квартал „Въбел" на Търговище."Служението се нарича още Света Евхаристия т.е. Свето Благодарение", каза дядо Кирил пред дошлите десетки жители на квартала.

Свещениците бяха тук, за да отбележат обновяването на храма. Строената през 1912 г църква се е нуждаела от спешен ремонт, най-вече заради течащия покрив, разказа църковният настоятел Николай Колев. Местните миряни намерили своя спонсор в лицето на холдинга „Тракия Глас България", които произвеждат стъкло и изделия от стъкло тук. Дейностите на стойност близо 70 000 лева освен цялостен ремонт на покрива и кубетата, включили още обновяване на камбанарията, на водосточните тръби, външната фасада, измазване и боядисване на стените вътре в храма. Подменени са и всички стъкла на прозорците.

На литургията от името на спонсорите присъстваха директорът на заводите за плоско стъкло Алпер Джан и директорът на отдел „Човешки рес

Митрополит Кирил отслужи литургия за обновяването на храм "Света Троица"
netinfo
ънев.

Митрополит Кирил отслужи литургия за обновяването на храм "Света Троица"
netinfo