Медицинските специалисти и в Шуменско протестираха
Медицинските специалисти и в Шуменско протестираха / DarikNews Валери Великов
С едночасов протестен митинг медицинските специалисти в Шуменско се присъединиха към протестите на колегите си в цялата страна.Митинги направиха медицинските работници от всички многопрофилни болници в областта, диспансерите, училищата и детските градини. В протеста участваха и близо 100 здравни специалисти от шуменската многопрофилна болница, които митингуваха пред спешното отделение.

Медицинските сестри настояват за увеличение на работната заплата. Те искат и да бъдат страна по Националния рамков договор. В момента стартовата заплата на сестрите е около 230 лв., тяхното искане е възнаграждението да се увеличи поне два пъти.

На митинга днес стана ясно, че медицинските специалисти ще протестират, докато исканията им не бъдат приети. Протестите обаче няма да бъдат ефективни, всеки от здравните специалисти ще бъде на работното си място, но ще носи протестна лентичка.

Още за исканията на професионалистите по здравни грижи и как се издържат със заплатите, които получават, чуйте в прикачените звукови файлове.