Красимир Костов призовава за подкрепа на Мадарския конник
Красимир Костов призовава за подкрепа на Мадарския конник / netinfo

Кметът на община Шумен Красимир Костов отправя призив към всички шуменци да подкрепят  Мадарския конник, който е сред предложенията за символ на България. Гласуването в интернет продължава до края на месец април. Ето и какво се казва в обръщението на г-н Костов, изпратено до медиите:

УВАЖАЕМИ ШУМЕНЦИ!

ПРИЯТЕЛИ НА ШУМЕН!

Броени дни ни разделят от мига, в който на картата на Европа ще се появи още един символ – символът на България!

Мили съграждани! Ние знаем откъде започва Родината! България започва от тук – от нашия славен и героичен край!

От нас зависи за този факт да научи и Европа - като гласуваме символът на България да бъде скъпият за всеки шуменец Мадарски конник!

Уникалният скален релеф, единствен в Европа, ще бъде лицето на страната ни в съзнанието на всеки гражданин на Европа!

Дали от нас, потомците на велики ханове не се очаква да възкресим триумфално миналата слава на България? Дали след време няма с гордост да разкажем на своите потомци, че гласувахме и Европа избра Мадарският конник за знак на всичко българско! Да се гордеем, че сме имали този шанс!

Дали не искаме образецът на средновековното изкуство, толкова мил за всеки шуменец, да стои редом до световните образци на изкуството!

Скъпи съграждани, ако всеки от нас гласува символът на страната да бъде мадарският конник, Шумен няма да бъде само „Десетият град”! Шумен ще продължи да бъде люлка и начало на една силна държава!

Не е ли светинята на нашия край най-достойният подарък за прегръдката на европейското семейство!

Аз гласувам за Шумен, като избирам Мадарския конник за символ на България!И съм убеден – ще го направите и вие!Краят на този месец – да стане ново начало за нас!

Всички заедно – ще изберем!

Красимир КОСТОВ

кмет на община Шумен